pondělí 28. ledna 2013

Výroba LN2 komínu na paměti + můj první test kvality videa u D3100

Minulý týden konečně došlo k výrobě prvního kusu LN2 komínu pro operační paměti, který byl již nějakou tu dobu v plánu. Poděkování patří především Cawedogovi alias Ondrovi Brenkusovi, který byl tak ochoten a zajistil výrobu u sebe na CNC.


Nebudu tajit, že je to takový mix všech možných již dříve vyrobených komínů, každopádně vymyslet něco nového je již téměř nemožné a vzhledem k nenáročnosti pamětí i poměrně zbytečné. Jedná se tedy o klasickou „vaničku“ s vyfrézovanými drážkami uvnitř pro lepší ochlazování materiálu a čtyřmi malými drážkami na vnějších protilehlých stranách, které umožní uchycení plátů s paměťovými moduly. Jako materiál byl zvolen dural, který se oproti hliníku obrábí mnohem jednodušeji a není tak drahý a těžký jako měď, která by v tomhle využití byla zbytečná.


Na videu výše můžete vidět záznam z obrábění duralového kvádru. Mám jich více, tudíž pokud vás to zajímá, můžete poté otevřít můj kanál, kde již další videa naleznete. Tyto videa jsou zároveň takových videotestem mé nové DSLR Nikon D3100. Můžu říct, že se v prostředí s horším osvětlením zatím poměrně osvědčila, tak doufám, že jí to vydrží i v jiných situacích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dodržujte prosím pravidla slušného vychází při diskutování. Děkuji.